Om du har vært på mezzaninen på Mathallen, har du kanskje sett at vi har fått flere bikuber på Burts bee kubetaket i år. Dette er ikke vanlige bikuber – vi kaller dem bedriftskuber. To av de nye kubene er dekorert med logo og fargene til henholdsvis Scandic Vulkan og Burt´s Bees. Dette er samarbeidspartnere som er opptatt av bienes rolle i naturen og samfunnet. 

Burt´s Bees er et internasjonalt selskap, etablert i USA i 1984.
Burt Shavitz, birøkter og lidenskapelig bie-entusiast,
møtte Roxanne Quimby, en alenemor som fattet interesse for bivoksen fra bikubene. Vokslys ble produsert, og dette var starten på et globalt selskap som nå produserer alt fra de ikoniske leppepomadene til hudpleie, hårpleie og produkter spesielt tilpasset barn.
Alle produktene er laget med ingredienser fra naturen, og i Norge selges de i apotek, helsekost, parfymeri og barnebutikker.

 

Scandic bikube

Scandic Vulkan har siden oppstart av Vulkan Bigård støttet prosjektet og biene, og har gjennom året servert Vulkanhonning til sine gjester på frokosten. I år ønsket de seg sin helt egen Scandic bikube.
Deres fokus er bærekraftig, kortreist mat, og de synes det er viktig å få flere bier til byen. Frokostbuffeten til Scandic er anerkjent og manglet bare lokal honning for å være komplett.

Vi er stolte av å samarbeide med både Scandic Vulkan og Burt’s Bees, to selskaper som på hver sin måte tar ansvar for naturen, miljøet og menneskene de jobber for.

Som flere av dere vet har hvert bisamfunn en dronning.
Både Scandic Vulkan og Burt´s Bees vil i løpet av kort tid utlyse en konkurranse der de ønsker at dere skal komme med forslag på navn til deres dronning.

Vi har hørt at premiene vil bli fantastiske! Følg med 🙂