Torsdag 21. Mai fikk jeg gleden av å utforske Oslos høyest plasserte bigård. På taket av PwC-bygget i Barcode, finner vi BeeCode bigård. Barcode er et nytt område i byen, i Bjørvika ved Operaen, med 10 skyskrapere, flere på 12-14 etasjer.

BeecodePå toppen av skyskraperen har de lagt til rette for et grønt tak, og for bier. På samme måte som vi har gjort på Mathallen, har de laget et skall av tre, og plassert standard bikuber inne i kunstverket. Forskjellen fra Vulkan Bigård er at de har to kuber i en konstruksjon. Men det fungerer like bra. Designeren har tatt utgangspunkt arkitekturen i området og min første tanke var ”Space Station”, men når man titter rundt på nabobygningene, passer bigården godt inn.

Personlig synes jeg det er en veldig fin bigård, men jeg legger merke til at det blåser mye i Bjørvika, så det er viktig å ha værelementet i fokus slik at biene trives optimalt.

Initiativtageren Marie Skjelbred er ansatt i PwC, og kommer til å ha den daglige driften av bikubene sammen med ByBi. Hun er som oss veldig opptatt av bier og deres viktige arbeid på kloden. Problemene med biene rundt om i verden kan ikke løses av et enkeltindivid, men om mange gjør litt hver, er vi på rett kurs. Det er flott med flere ildsjeler som arbeider med å inspirere andre. Det er også smigrende å høre at Vulkan Bigård og Heier Du Rietz har vært en av inspirasjonskildene for BeeCode bigård.

Jeg gleder meg til jeg får bli med opp på taket som gjest under en røkting, og jeg regner med at både biene og den spektakulære utsikten over Oslo vil ta pusten fra meg.