Fra bikuben til honningkrukken: Slyngekurs i Mathallen onsdag 1. juli kl. 11.30!

Biene på Vulkan Bigård har vært «bizzy» og allerede nå er det dags for å høste de edle dråper.
Vi inviterer både små og store til å bli med på hele prosessen – fra kube til krukke! Og ikke minst, lag ditt eget lys og smak på «bi-produktene».

Vulkan Bigårds egen birøkter, Alexander fra Heier Du Rietz, tar dere punktvis gjennom den magiske foredlingen:

1. Voksrammene skrelles
2. Honningen slynges
3. Honningen siles
4. Honningen tappes på glass
5. Emballering av glass

Arrangementet er åpent for alle, det er gratis å delta. Deltakerne får også mulighetene til å både smake på og tappe sin egen honning som de kan kjøpe med seg.

Tidspunkt: Kl. 11.30-17
Pris: Gratis!
Passer for: Både store og små
—- 

HVA SKJER ELLERS DENNE DAGEN?

Honningsentralen:
Honningsentralen kommer med smaksprøver på både norsk og utenlandsk honning – her kan man få smake honning fra hele verden. I tillegg blir det mulig å lage vokslys av bivoksen og de har med seg en displaykube og birøkterdrakt.

Bybi:
Bybi kommer til å informere om Bybi sin virksomhet og vise ulike typer honning høstet fra Oslo. De vil også ta med seg levende bier i en observasjonskube. 

Burt’s Bees:
Burt’s Bees kommer for å selge sine supre produkter. De produserer alt fra de ikoniske leppepomadene sine til hudpleie, hårpleie og produkter spesielt tilpasset barn – alt laget med ingredienser fra naturen. 

Solhatt økologiske frø:
Solhatt økologiske frø, som har sponset Vulkan bigård med bievennlige frø, vil også dukke opp i Mathallen denne dagen. De tilbyr et stort sortiment frø av grønnsaker, urter og blomster. Alle sortene er økologiske eller biodynamiske og GMO-frie. 

Restaurant Kontrast:
Kokken Mikael fra Restaurant Kontrast er opprinnelig fra Skåne – akkurat som vår birøkter Alexander. Denne dagen vil Mikael servere en gastronomisk overraskelse basert på Vulkan-honningen. Restaurant Kontrast er en moderne skandinavisk gastrobistro og har som mål å jobbe med de produktene fra Norge som er i verdensklasse: «Det blir aldri bedre sluttresultat enn kvaliteten på den råvaren man begynner med».

Vi ønsker alle hjertelig velkommen! Det er supert å vite ca hvor mange som kommer, så attend gjerne på vårt arrangement på Facebook : https://www.facebook.com/events/1614002168867697/