Våren er her, med sol og opptil 10 plussgrader! Dette betyr at biene våkner fra vinterdvalen, og det er mulig å åpne kubene forsiktig for å undersøke hvordan vinteren har behandlet biene. Birøkter Alexander tok turen opp på taket av Mathallen på påskeaften, og kunne konstatere at begge kubene har overlevd. De var til og med meget sterke, dvs at det var mange bier som satt i kuben. Dette er takket være en god innvintringsprosess, som ble gjort på høsten. Nøkkelen til birøkt er godt vinterstell; steller birøkteren biene med nok mat og beskyttelse mot sykdom, overlever de fleste biene og de våkner på våren klare til ny sesong med produksjon av honning.

I tillegg til å skjekke at bisamfunnene har overlevd, ble vårrengjøringen gjort. Dette består i å fjerne bunnbrettene som har sittet i kubene gjennom vinteren, vaske disse og sette på plass nye bunnbrett. Biene har også fått tilleggsfor; en sukkerblanding som kalles Apifonda. Dette gjøres for at biene skal ha tilstrekkelig med mat om været endres og kulden kommer.

Våren starter tidlig her i Oslo, og vi kunne allerede nå se et par bier ute med pollen på føttene. Dette lover godt for året. De første trekkplantene biene finner på våren, er blant annet selje. Der sitter de fine gåsungene som spretter ut i fine klaser.

Planen for Vulkan bigård er nå å utvide med tre nye bisamfunn, disse vil plasseres på taket i løpet av mai 2015. I tillegg jobber vi med å lage et grønt tak, som vil være både en fryd for øyet, og selvfølgelig for biene. For de av dere som har sett etter de lekre designkubene fra Snøhetta, så er de satt inn for vinteren, og for å vedlikeholdes før en ny sommer. De vil komme opp på taket igjen i løpet av mai.