Honningen vår har blitt godt mottatt både på landet og i byen. Vi er opptatt av kortreist mat, og Vulkanhonningen produsert på Vulkan, selges derfor på Mathallen på Vulkan. Sommerhonningen fra Heier Gård, har vi i hovedsak solgt på Hadeland. Nå kan vi med glede meddele at Sommerhonningen fra Heier Gård også blir tilgjengelig […]

En bie i lommen

De av dere som er svenske, eller har vært på ferie eller shopping i Sverige, har nok hatt en bie i lommen. Du la kanskje ikke merke til det, men siden 1986 har Carl von Linné og en av hans bier prydet den svenske 100-lappen. Dette viser hvor viktig bier er for samfunnet.

Carl von […]

Mathallen har bursdag – gratulerer!

Vi feirer med Mathallen 2 år på Vulkan, i morgen – søndag 12. Oktober.

Mathallen disker opp med jubileumsfrokost og senere på dagen blir det kåring av Årets Matblogger.
Som Mathallens egen bigård, vil vi stå utenfor hovedinngangen ved siden av Bar Vulkan og dele ut smaksprøver av honningen fra taket. Kortreist og bærekraftig honning […]

Uren honning i byen?

Flere har stilt spørsmålstegn ved urban birøkt, og tror honning produsert i byen blir forurenset av eksos og svevestøv. Vi har derfor i samarbeid med Miljøstiftelsen Bellona og Mathallen, sendt honning fra Vulkan Bigård og Heier Gård til analyse. Resultatet vil overraske flere!

Seniorforsker ved Bioforsk, Erik Joner, har gitt oss en forståelig tolkning av […]

Vulkanhonning + Matstreif = sant

Endelig er Vulkanhonningen til salgs!
I morgen, fredag 12. September åpner Norges største matfestival, Matstreif dørene for 10. gang.

Heier Du Rietz deltar med prosjektet Vulkan Bigård, en urban bigård der vi gjennom kunst og arkitektur setter fokus på bærekraftig matproduksjon i urbane Oslo.

Bikubene designet av Snøhetta har fått mye omtale, både nasjonalt og internasjonalt. […]

Honning til Hadelendingene!

Vi kan med glede informere om at det nå blir enklere å få tak i sommerhonningen fra Heier Du Rietz. I morgen, torsdag 28. August kl. 10, åpner Hadeland Landhandel i det gamle meieritråkket, midt i Gran sentrum. Sommerhonningen fra Heier Gård står i hyllene, sammen med andre lokale og regionale matvarer, økologiske produkter, […]

Biedød i Norge?

Ukentlig ser vi ulike medier som forteller om biedød, CCD – colony collapse desorder. Ute i verden har store bigårder forsvunnet, uten at man vet riktig hva som skjer. I Norge er det kaldt vinterklima som er den største faren for biene. Om mange bier dør i løpet av vinteren, blir ikke bikuben sterk […]

Sommerhonningen er klar!

Honningen fra Heier gård ble slynget en uke tidligere enn honningen fra Mathallen. Når honning skal modnes, dannes krystaller som gjør at konsistensen og fargen på honningen endres. Etter å ha rørt honningen i nesten to uker, er krystallene nå finknust, og vi har fått en smøremyk og lys honning. Honningen fra Heier inneholder […]

Tidlig innhøsting og slynging

Det har vært en veldig god sommer for birøktere – mye sol – og tidlig regn som la grunnlaget for store kilder til nektar. Fredag høstet vi kubene på Mathallen. Birøkter Alexander hadde med seg Torstein Dybdahl, som fikk et lynkurs i høsting av honning etter å blitt meldt på vår Facebook side. Både […]

Bli med på innhøsting av honning på Mathallen 18. juli

Ikke alle har anledning til lange ferieturer på sommeren. Dette gjelder ikke bare skolebarn, men også voksne som kanskje ikke får fri en lang periode, ikke kan ta seg råd til en ferie eller ikke har noen å reise sammen med.

Birøkter Alexander Du Rietz skal heller ikke på ferie i sommer. Han røkter bier. […]