Nå kan vi stolt si at vi har skapt verdens fineste bikuber. Biene gjør en viktig jobb for oss mennesker og er en livsviktig del i verdens matproduksjon. Innvielsen av  Vulkan Bigård var en suksess med nesten 150 personer som møtte opp. Vi fikk høre daglig leder Frode Rønne Malmo fortelle hvordan de så på samarbeidet med urbane bier, og at de ser frem til å selge honningen fra kubene på torget til høsten.

Å plassere bikuber i direkte tilknytning til Mathallen er et interessant og spektakulært prosjekt. Med tanke på at vi lever på en snart overbefolket planet, er det ekstra viktig at mennesker, vekster og insekter kan leve sammen også i urbane miljøer, ikke bare på landet.

Heier Du Rietz  er stolte av at vi med Vulkan Bigård bidrar i den verdensomspennende dugnaden for bier og pollinerende insekter. Vårt håp er et mer bærekraftig og biologisk mangfoldig miljø i urbane strøk. Vi ønsker nå med Vulkan Bigård å fortsette arbeidet med å inspirere og engasjere publikum både internasjonalt som nasjonalt.

Snøhettas arkitekt og designer Peter Girgis sa: ”Den naturlige geometrien til bikuben har vært vår inspirasjon”. Heksagonmønsteret er et fascinerende mønster som vi i Heier Du Rietz liker veldig godt, og sammen med den gylne fargen på kubene, som er til forveksling lik honning, anbefaler vi alle å ta turen til Mathallen og se.

Her får dere også en filmsnutt fra kuben til bidronning Ingrid fra den 29. Juni. Som dere ser er været strålende og det er livlig trafikk. Biene trives og får regelmessig stell. Om dere er nysgjerrige, kan dere gå inn Her og se utviklingen av honningproduksjonen i kuben til bidronning Sonja.