HeierDuRietz_Ikon_Sort-RGB

Kontakt

Vi svarer på dine spørsmål!

Har du spørsmål angående våre produkter og tjenester? Kontakt oss gjerne på telefon, kontaktskjema eller e-post.

Adresse

Heierkleiva 18, 2750 Gran

Ring oss

911 52 471

Kontaktskjema

Ta kontakt med oss ved å fylle ut skjemaet nedenfor.

"*" obligatorisk felt

Navn*

Ofte stilte spørsmål

All honning fra Heier Du Rietz kommer fra Norge. Vi har bigårder på landet, på fjellet og i byen, og kan derfor tilby ulike sorter honning med forskjellig smak. 

Honningen vår kommer fra nektar biene sanker inn ved pollinering av planter og blomster. Den er derfor 100 % ekte. 

Honning består av fruktsukker fra blomster, og er derfor sunnere enn raffinert sukker. Vi anbefaler likevel ikke overdrevet inntak av honning, da fruktsukker også inneholder en stor andel sukkerarter. 

Honning er et produkt med ubegrenset holdbarhet, forutsatt at det oppbevares i romtemperatur eller kjøleskap. Ved eksponering for sol eller høye temperaturer, kan honningen endre konsistens. 

All norsk honning er rå, så lenge birøkteren følger Forskrift for Honning. Honning må ikke ha vært oppvarmet slik at de naturlige enzymene er vesentlig svekket eller ødelagt. Det er ikke tillatt å selge honning som er varmet opp til 45 grader eller mer, i produkt-kategorien honning.  Under slyngeprosessen varmer vi opp rommet til 28 grader slik at honningen slipper ut av vokscellene. På sommeren er det nærmere 36 grader inne i en bikube, og honningen er fortsatt innenfor begrepet rå. 

Bier er i utgangspunktet snille insekter som er opptatt av jobben sin. De er ikke opptatt av menneskelig mat, og du ser sjelden bier ved matbordet slik som vepsen. Biene har sjelden stikketrang, men om de føler seg truet, kan de stikke for å beskytte seg. 

Det er viktig med grønne lunger også i byene, og for at blomster og planter skal vokse og formere seg, er vi avhengig av bestøvning fra bier og andre pollinerende insekter. Så lenge bikubene får stå i fred, er det uproblematisk å ha bier i byene. Dessuten blir honningen veldig god!

Alle kan gjøre litt – enten det er å klippe gresset litt sjeldnere, slik at biene får kose seg med løvetann og kløver. Eller plante bievennlige planter i hagen eller blomsterkassen.