Om oss

Alexander og Liv Ragnhild startet med bier i Oslo 2013.  Familiebedriften Heier Du Rietz ble en realitet da vår spektakulære urbane bigård ble realisert sammen med Snøhetta.

Navnet kommer fra våre slektsnavn; Heier gård på Hadeland der vi nå bor, og Du Rietz, Alexanders franske familienavn.

Vi har spesialisert oss på urban birøkt i Oslo samt tradisjonell birøkt på Hadeland.
Vi er en av Norges største selvstendige honningprodusent, med fokus på kvalitet, kjærlighet og lidenskap til biens viktige arbeid.
Å produsere honning er et kunstverk på biens premisser.

Våre bisamfunn er primært plassert på Hadeland der vi produserer sommerhonning og bringebærhonning. Når blomstene er ferdig blomstret, flytter vi biene på fjellet, ofte på Sølenfjellet i Rendalen, der røsslyngen blomstrer i august. Slik kan biene våre også produsere lynghonning. 
Bikubene vi har på hustak i storbyen, produserer en særpregen honning som vi har døpt Oslohonning. Dette er en god blanding av nektar fra parklind, kastanjetrær og blomster fra blomsterkasser og parsellhager. 

Alle våre honning – og biprodukter er produsert i Norge, uten tilsetningsstoffer. Vi har kort vei fra bikube til honningglass, og er opptatt av at biene skal ha det bra. Derfor er våre birøktere sertifiserte og følger Norges Birøkterlags forskrift for sunn og trygg birøkt.

Vi samarbeider med dedikerte birøktere som har ansvar for by-bigårdene utenfor Oslo, mens birøkter Alexander tar seg av biene både på Hadeland og i Oslo.

I tillegg produserer vi ny dronninger, både til eget bruk og vi selger til andre birøktere.  Dronningene er snille krainerbier med avlsmateriale fra Norges Birøkterlag. 

I 2020 bygget vi Honningfabrikken på gården.
Her tar vi hånd om alle prosesser fra bikubene til deilig honning er tappet på glass. Vi tilbyr også leieslynging for andre birøktere. 

Sammen med våre oppdragsgivere har vi satt norsk birøkt på verdenskartet. I tett samarbeid med våre partnere utvikler og drifter vi urbane bigårder som bidrar til et mer bærekraftig miljø rundt bedriften. Vi tilbyr rådgivning for utvikling av grønne, summende tak, og driver opplysningsarbeid for besøkende og ansatte. Dette kaller vi Summende bedrift.

Om oss

Alexander og Liv Ragnhild startet med bier i Oslo 2013.  Familiebedriften Heier Du Rietz ble en realitet da vår spektakulære urbane bigård ble realisert sammen med Snøhetta.

Navnet kommer fra våre slektsnavn; Heier gård på Hadeland der vi nå bor, og Du Rietz, Alexanders franske familienavn.

Vi har spesialisert oss på urban birøkt i Oslo samt tradisjonell birøkt på Hadeland.
Vi er en av Norges største selvstendige honningprodusent, med fokus på kvalitet, kjærlighet og lidenskap til biens viktige arbeid.
Å produsere honning er et kunstverk på biens premisser.

Våre bisamfunn er primært plassert på Hadeland der vi produserer sommerhonning og bringebærhonning. Når blomstene er ferdig blomstret, flytter vi biene på fjellet, ofte på Sølenfjellet i Rendalen, der røsslyngen blomstrer i august. Slik kan biene våre også produsere lynghonning. 
Bikubene vi har på hustak i storbyen, produserer en særpregen honning som vi har døpt Oslohonning. Dette er en god blanding av nektar fra parklind, kastanjetrær og blomster fra blomsterkasser og parsellhager. 

Alle våre honning – og biprodukter er produsert i Norge, uten tilsetningsstoffer. Vi har kort vei fra bikube til honningglass, og er opptatt av at biene skal ha det bra. Derfor er våre birøktere sertifiserte og følger Norges Birøkterlags forskrift for sunn og trygg birøkt.

Vi samarbeider med dedikerte birøktere som har ansvar for by-bigårdene utenfor Oslo, mens birøkter Alexander tar seg av biene både på Hadeland og i Oslo.

I tillegg produserer vi ny dronninger, både til eget bruk og vi selger til andre birøktere.  Dronningene er snille krainerbier med avlsmateriale fra Norges Birøkterlag. 

I 2020 bygget vi Honningfabrikken på gården.
Her tar vi hånd om alle prosesser fra bikubene til deilig honning er tappet på glass. Vi tilbyr også leieslynging for andre birøktere. 

Sammen med våre oppdragsgivere har vi satt norsk birøkt på verdenskartet. I tett samarbeid med våre partnere utvikler og drifter vi urbane bigårder som bidrar til et mer bærekraftig miljø rundt bedriften. Vi tilbyr rådgivning for utvikling av grønne, summende tak, og driver opplysningsarbeid for besøkende og ansatte. Dette kaller vi Summende bedrift.

En viktig oppgave

Bier gjør en fantastisk jobb i naturen, som er livsviktig for oss mennesker. Biene og andre insekters pollinering av blomster  er avgjørende for at vi skal kunne kose oss med frukt og bær. 
Det er fascinerende at biens bestøvning av blomstene er en viktig brikke i en stor del av matproduksjonen i verden. 

Bien symboliserer et velordnet samfunn, bygget på flid og sparsommelighet.
En bie kan produsere nesten en teskje honning i sitt liv; det sier seg selv at honning er edle dråper. 

Å produsere honning er et kunstverk på biens premisser. 

- Alexander Du Rietz

Tilbakemeldinger

"Som trofast kunde av honningen til Alexander og co kan jeg bare skryte. Denne honningen har en nydelig smak. Passer like godt i en kopp te som til havregrøten på morningen. Er stolt av å kunne si at jeg har honning fra Heier Du Rietz på frokostbuffeten på Thon Hotel Storo. Å ha en leverandører som Alexander, som inspirerer oss kokker med kunnskap om produktet sitt, varmer ett kokkehjerte."
Frode Devig
Kjøkkensjef Thon Hotel Storo
"Ved å ha seks bikuber på taket i P52, bidrar OsloMet til det biologiske mangfoldet i byen. Vi håper biene vil trives på OsloMet og produsere mange kg honning som kan komme studenter, ansatte og samarbeidspartnere til gode."
Mariann Hole
Eiendomsdirektør - OsloMet
"Sammen med Heier du Rietz og Snøhetta klarte vi å utnytte en ellers tom og ubrukt flate på taket mellom Mathallen og Dansens hus. Resultatet har blitt to strålende kunstverk av noen bikuber omringet av bievennlige planter og blomsterbed. Herfra finner biene gode kilder til pollen, nektar og vann langs Akerselva, i Telthusbakken og rundt Gamle Aker Kirke og vi får nydelig, kortreist honning i retur."
Anne-Cathrine de Lange
Eiendomssjef Vulkan